OPENSTELLING 'OUDE KERK' NAALDWIJK in caronatijd.

Ook in deze moeilijke tijd is de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein met ingang van 2 mei weer open voor bezichtiging op:

woensdag van 12.00 – 16.00 uur

zaterdag van 14.00 – 16.00 uur

De kerk is geopend voor bezoek, bezinning en om een kaarsje te branden in deze moeilijke tijd.

Een ieder is van harte welkom, er zijn twee suppoosten aanwezig om er op toe te zien dat er niet te veel mensen in de kerk zijn en de 1,5 meter afstand regel in acht wordt genomen om het bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen. Verder is er een grote fles met gel aanwezig om uw handen te ontsmetten.

We hopen u op een van de aangeven dagen te mogen begroeten.

OPEN KERK EN EXPOSITIE

In de week van 25 t/m 29 augustus is de Oude Kerk voor bezichtiging opengesteld voor het publiek. Net als voorgaande jaren is er ook nu weer een expositie te bewonderen in het koor van de kerk.

De expositie geeft uitvoerig inzicht over het nieuw uit te geven boek “Het Geheim van de Koningsbrieven”. Dit boek is geschreven door de organisator van de expositie, Kees Veenman. Het verhaal speelt rond 1345 en voert ons door het graafschap Holland, beginnend rond de Abdij van Egmond en eindigt in en om de Oude Kerk van Naaldwijk. Een fictief verhaal, maar in een historisch feitelijk en gedetailleerd veertiende-eeuws decor.

De expositie geeft via tekst en beeld een uitvoerig inzicht over het verloop van het verhaal van de twee hoofdpersonen Tibbe en Maran en de Naaldwijkse tijdgenoten. In de komende tijd wordt u nader geïnformeerd via de plaatselijke pers. Een bezoek is beslist de moeite waard.

De kerk is dagelijks geopend van dinsdag 25 t/m zaterdag 29 augustus van 10.00 – 16.00 en van 19.00 - 21.00 uur. De expositie is gesloten op woensdagmorgen en vrijdagmiddag.

Arnold Knoppert,

archivaris Oude Kerk