VVP Naaldwijk

VRIJZINNIGHEID ALS NIEUW SPOOR - STREEKAVOND 15 NOVEMBER 2023


Op woensdagavond 15 november aanstaande om 20.00 uur wordt de halfjaarlijkse streekavond van Vrijzinnig Westland georganiseerd, deze keer in de Oude Kerk in Naaldwijk. We zullen met elkaar de promotievideo bekijken die afgelopen zomer is opgenomen door de vier Westlandse VVP afdelingen over wat de vrijzinnigheid van vandaag betekent en we zijn natuurlijk benieuwd in hoeverre u zich hierin herkent. Ook wordt de korte documentaire ‘Van Kroeg tot Kerk’ getoond, over het ontstaan van de vrijzinnigheid aan het begin van de 20ste eeuw. Genoeg stof om over te praten dus! Leden en geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om deze avond bij te wonen!

VVP 100 jaar bestaan


Op 7 april 2021 was het precies 100 jaar geleden dat de Vereniging van Vrijzinnige Protestanten Naaldwijk, destijds onder de noemer Vereniging van Vrijzinnige Hervormden, is opgericht. In verband met de maatregelen om het Covid-virus tegen te gaan is de viering van deze mijlpaal een aantal keren vooruit geschoven. Op zaterdag 14 mei 2022 was het dan zo ver. In het koor van de Oude Kerk kwamen de VVP leden evenals vertegenwoordiging vanuit de VVP-zusterverenigingen in Westland en de kerkenraad van de Oude Kerk bijeen voor een feestelijke middag/avond.


Ter gelegenheid van het jubileum is een boek geschreven en samengesteld door Arnold Knoppert, oud-secretaris van VVP Naaldwijk en archivaris van De Oude Kerk Naaldwijk: ‘100 jaar Vereniging van Vrijzinnige Protestanten Naaldwijk’. In dit boek leest u over het ontstaan en de ontwikkelingen van VVP Naaldwijk gedurende al die jaren. De nauwe relatie met De Oude Kerk Naaldwijk is verweven in de tekst. Ook de relaties met de zustergemeenten in Westland komen vanzelfsprekend aan bod. Het boek is gepresenteerd tijdens de jubileumviering.


VVP Naaldwijk blijft haar activiteiten voortzetten en nieuwe leden zijn altijd welkom. Bent of kent u iemand die geïnteresseerd is in de vereniging, het jubileumboek en/of een lidmaatschap overweegt, schroom niet om contact op te (laten) nemen met een van de bestuursleden of via VVP@oudekerk-naaldwijk.nl.


Het bestuur bestaat uit: W.J. Boerema (voorzitter), H.J. de Visser, H. Vader en G.J.J. Bal.