VVP Naaldwijk

VVP 100 jaar bestaan


Op 7 april 2021 was het precies 100 jaar geleden dat de Vereniging van Vrijzinnige Protestanten Naaldwijk, destijds onder de noemer Vereniging van Vrijzinnige Hervormden, is opgericht. In verband met de maatregelen om het Covid-virus tegen te gaan is de viering van deze mijlpaal een aantal keren vooruit geschoven. Op zaterdag 14 mei 2022 was het dan zo ver. In het koor van de Oude Kerk kwamen de VVP leden evenals vertegenwoordiging vanuit de VVP-zusterverenigingen in Westland en de kerkenraad van de Oude Kerk bijeen voor een feestelijke middag/avond.


Ter gelegenheid van het jubileum is een boek geschreven en samengesteld door Arnold Knoppert, oud-secretaris van VVP Naaldwijk en archivaris van De Oude Kerk Naaldwijk: ‘100 jaar Vereniging van Vrijzinnige Protestanten Naaldwijk’. In dit boek leest u over het ontstaan en de ontwikkelingen van VVP Naaldwijk gedurende al die jaren. De nauwe relatie met De Oude Kerk Naaldwijk is verweven in de tekst. Ook de relaties met de zustergemeenten in Westland komen vanzelfsprekend aan bod. Het boek is gepresenteerd tijdens de jubileumviering.


VVP Naaldwijk blijft haar activiteiten voortzetten en nieuwe leden zijn altijd welkom. Bent of kent u iemand die geïnteresseerd is in de vereniging, het jubileumboek en/of een lidmaatschap overweegt, schroom niet om contact op te (laten) nemen met een van de bestuursleden of via VVP@oudekerk-naaldwijk.nl.


Het bestuur bestaat uit: W.J. Boerema (voorzitter), H.J. de Visser, H. Vader en G.J.J. Bal.