Hervormde Gemeente Oude Kerk Naaldwijk

update  8 september 2017

Werkgroep Oude Kerk & Duurzaamheid
Een dagje zonder vlees
Wist u dat u door één avond geen vlees te eten u net zoveel CO2 bespaart als met een hele week geen auto rijden? Meer informatie www.eatgreen.nl.

Welkom! op de internetsite van de Hervormde Gemeente Oude Kerk Naaldwijk.

Op deze website vindt u in het menu bovenaan alle informatie over de activiteiten en wat haar beweegt (Vademecum II) van de gemeente onder ‘De Gemeente’ en over ‘de restauratie en herinrichting’ van de Oude Kerk onder Het Kerkgebouw.

Iedereen is van harte welkom bij de bijeenkomsten, soms is aanmelden nodig informatie hierover vindt u op de betreffende pagina's. Tot ziens.

Kerkdiensten Oude Kerk

zondag 10 september 10.00 uur

‘s-morgens geen dienst

19.00 uur ds. Eibert Kok, Bloemenvesper

zondag 17 september 10.00 uur

ds. Eibert Kok, samen met de PGN

19.00 uur Vesperplus, Dialoog en Eenheid. ds. Niek Smit,

zondag 24 september 10.00 uur

ds. Niek Smit, Gemeente zondag

19.00 uur Joop van Rossem, psalm 86

Agenda Oude Kerk

29 en 30 september

Curiosamarkt Oude Kerk Naaldwijk

Op 29 en 30 september aanstaande openen de deuren van de Oude Kerk in Naaldwijk zich weer voor de jaarlijkse Curiosamarkt. Een indrukwekkende verzameling is reeds vergaard… snuisterijen, meubels, vintage, elektronica, serviesgoed, boeken, platen, speelgoed, kleding, tassen, schilderijen en meer! De vrijwilligers staan te popelen om al deze gebruikte maar prima artikelen uit te stallen en aan u aan te bieden voor een zacht prijsje. Verder kunt u in de populaire bakkersstand een envelop trekken, meedoen met de fietsverloting of een gezellig boeketje aanschaffen. Er zijn rondom en tijdens deze dagen veel vrijwilligers in touw. De opbrengst van het Curiosa-weekend komt volledig ten goede aan de instandhouding van het kerkgebouw.

Openingstijden:

Vrijdagmiddag 29 september 2017: 15.00 tot 21.00 uur (met een pauze van 18.00 – 19.00 uur). Zaterdag 30 september: 11.00 – 16.00 uur. Zaterdag om 15.30 uur is de trekking van de Grote Verloting door de notaris. Heeft u nog geen loten? Ze worden verkocht tijdens de Zomerbloemententoonstelling in de Oude Kerk van 7 t/m 10 september 2017. Bellen kan ook: op de dag naar 06-24622335 (Arie van Spronsen) en ’s avonds naar 0174-626662 (Jolijn vd Ende).

De toegang van de Curiosamarkt is gratis. Van harte welkom!

Unieke kans zing mee met J.S. Bach

Wilt u ook een keer meezingen bij een cantate van J.S. Bach? Dat kan dit jaar bij de cantate “Ein feste Burg ist unser Gott”, die wordt uitgevoerd op zondag 29 oktober 2017 in de Oude Kerk.

In deze cantatedienst op 29 oktober a.s. wordt 500 jaar reformatie herdacht, waarbij ds. Eibert Kok de voorganger is. Er wordt eenmalig een projectkoor gevormd om speciaal deze cantate, dé Bachcantate van de reformatie, uit te voeren. Gerard Bal, de cantor-organist van de Oude Kerk, is de dirigent. De repetities zijn op zaterdagmorgen in de Oude Kerk. Het West-Nederlands Bach Orkest zal de begeleiding verzorgen. Als u aan dit project wilt meedoen kunt u informatie vragen en zich opgeven via bbv@pkn-naaldwijk.nl

Laat deze unieke kans u niet voorbijgaan!!!

OPENSTELLING 'OUDE KERK' NAALDWIJK.

Bijna het gehele jaar door is de Oude Kerk  aan het Wilhelminaplein open voor bezichtiging op:

woensdag van 11.00 – 16.00 uur

zaterdag van 14.00 – 16.00 uur

1.                    <Lees meer...>

De nieuwe folder Vespers en VespersPlus en Bezinning * Beleving * Verdieping 2017-2018 is uit klik hieonder op

Vespers 2017-2018.pdf

Vorming en toerusting.pdf

Op 18 en 19 maart van dit jaar vond er in het koor van de  Oude Kerk een tentoonstelling plaats over engelen. Zie engelen.pdf