Hervormde Gemeente Oude Kerk Naaldwijk

update  17 maart 2019

Werkgroep Oude Kerk & Duurzaamheid
Een dagje zonder vlees
Wist u dat u door één avond geen vlees te eten u net zoveel CO2 bespaart als met een hele week geen auto rijden? Meer informatie www.eatgreen.nl.

Welkom! op de internetsite van de Hervormde Gemeente Oude Kerk Naaldwijk.

Op deze website vindt u in het menu bovenaan alle informatie over de activiteiten en wat haar beweegt (Vademecum II) van de gemeente onder ‘De Gemeente’ en over ‘de restauratie en herinrichting’ van de Oude Kerk onder Het Kerkgebouw.

Iedereen is van harte welkom bij de bijeenkomsten, soms is aanmelden nodig informatie hierover vindt u op de betreffende pagina's. Tot ziens.

OPENSTELLING 'OUDE KERK' NAALDWIJK.

Bijna het gehele jaar door is de Oude Kerk
aan het Wilhelminaplein open voor bezichtiging op:

woensdag
van 11.00 – 16.00 uur

zaterdag
van 14.00 – 16.00 uur

Kerkdiensten Oude Kerk

Zondag 17 maart

10.00 uur ds Carel v.d. Meij, PgN, tweede zondag Veertigdagentijd, Kinderkring

16.00 uur “Boom aan levend water”, meezingconcert met koor Nieuwe NederklandseReligieuze Muziek, o.l.v. Antoine Oomen

Zondag 24 maart

10.00 uur ds Dick Peters, Alphen a.s. Rijn, derde zondag Veertigdagentijd

19.00 uur Vesper, ds Marjan de Vries, Psalm 25

Zondag 31 maart

10.00 uur ds. Mariëlle Berends-Waardenberg uit Krimpen a/s Lek, paralleldienst, vierde zondag Veertigdagentijd, Kinderkring

19.00 uur Vesper, ds Eibert Kok, Psalm 122

Agenda Oude Kerk
Momenteel geen items

Kinderkring op muziekstage

Op zo. 17 maart mocht de kinderkring een kijkje komen nemen op het orgel. Onze organist, Gerard Bal, liet ons van alles zien, en vooral ook van alles horen: harde tonen, zachte tonen, hoge tonen en lage tonen. En waar komt dat geluid van het orgel nu eigenlijk vandaan? Wij hebben het kunnen zien. Door aan allerlei hendels te trekken, gaat het geluid van het orgel steeds anders klinken. Ook blijkt dat je als organist wel drie dingen tegelijk moet kunnen: met je linkerhand spelen, met je rechterhand spelen én de voetpedalen bedienen. We mochten het zelf ook nog proberen. Ook konden we de kerk nu mooi eens vanuit een hoog punt bekijken.  Al met al was het een heel leuke ervaring, voor jong maar zeker ook voor oud. Wist u dat er wel duizend ‘buizen’ in het orgel zitten? Gerard Bal, hartelijk bedankt voor deze leuke en leerzame muziekles!