Oude Kerk Klassiek  zondag  28 januari

Violist Pieter van Loenen met Tobias Borsboom aan de piano en Jasper Grijpink (klarinettist) 

St. Vrienden van de Oude Kerk realiseert in samenwerking met Westland Cultuurweb en De Naald een aantal prachtige concerten in de sfeervolle Oude Kerk in Naaldwijk. Met topmusici die garant staan voor topconcerten!

Pieter van Loenen

“Buitengewoon energiek en diep muzikaal,” was het jurycommentaar van het Nederlandse Vioolconcours, waar Pieter van Loenen in 2016 de tweede prijs en de NTR Publieksprijs won. Sindsdien gaat het hard met deze jonge violist. Hij studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met een 10 met onderscheiding en ontving hiervoor de Fock-medaille voor het beste eindexamen. Als solist en als kamermusicus geeft hij nu concerten in binnen- en buitenland, recent nog op tournees naar Amerika en China. 

Jasper Grijpink

Jasper Grijpink (1985) had les van Jan van den Eijnden, Nido Roovers, Bas de Jong, waarna hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium bij Ab Vos en Pierre Woudenberg. In mei 2012 behaalde hij zijn masterdiploma. Jasper remplaceerde bij onder andere Het Gelders Orkest, het Residentie Orkest, Amsterdam Sinfonietta, het Orkest van het Oosten, het Noord Nederlands Orkest, Asko|Schönberg en het Radio Filharmonisch Orkest. Vanaf augustus 2015 maakt hij als klarinettist deel uit van het Residentie Orkest in Den Haag.

Tobias Borsboom

Tobias Borsboom is een van Nederlands bekendste jonge pianisten van dit moment. Bekendheid verwierf hij met een dubbele nominatie voor de Dutch Classical Talent Award. Deze award werd hem in 2015 uitgereikt. Met violist en duopartner Piotr Jasiurkowski won hij de publieksprijs. Tobias is een veelgevraagd pianist op velerlei podia en festivals als het Storioni Festival, het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht, het Wonderfeel festival, My First Festival en The International Holland Music Sessions. 

Zij zullen oa. muziekstukken laten horen van Tsjaikovski,Mozart, Stravinsky en Debussy.

Het programma voor deze middag is Programma 28:01.jpg

Een concert dat u niet mag missen!

Aanvang  15.00 uur.

Kaarten kosten  € 12,50 ( incl. drankje)

Kaartvoorverkoop via www.westlandtheater.nl of telefonisch 0174-636900 (De Naald)